Gasgestookte energiecentrale bij Indaver

Print
Beveren-Waas - De Nederlandse firma DELTA onderzoekt de mogelijkheid om op de site van Indaver in Doel een gasgestookte energiecentrale te bouwen. Voor Indaver is de productie van energie bij de verwerking van afval een prioriteit.
BR>
DELTA is meerderheidsaandeelhouder van Indaver en werkt nauw samen met dat bedrijf voor de verdere uitbouw van een integraal afvalbeheer voor bedrijven en openbare besturen in België, Nederland en Europa. Op het terrein van Indaver overweegt DELTA de bouw van een gasgestookte energiecentrale met een capaciteit van ongeveer 400 megawatt. "De site van Indaver is al een belangrijke energiecentrale voor de productie van elektriciteit", stelt Jos Artois van Indaver. Met de huidige energieproductie kan aan 140.000 gezinnen elektriciteit worden geleverd. Het onderzoek richt zich naar de haalbaarheid van een nieuwe energiecentrale in al zijn aspecten: financieel, technisch en vergunningstechnisch, evenals de inpassing in de infrastructuur op de site in Doel en de aansluiting op het gas- en elektriciteitsnet. DELTA verkoopt al gas aan eindgebruikers in België en misschien komt daar op termijn elektriciteit bij.

Indaver wil zelf op de site een vierde roosteroven met een capaciteit van 200.000 ton bouwen. Het bedrijf startte met de vergunningsprocedure. Indaver streeft ook met de vierde oven naar een zo hoog mogelijke energie-efficiëntie. Naast de 3 roosterovens van Indaver zijn in het havengebied ook drie wervelbedovens van Sleco operationeel.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio