Milquet wil kleuters naar school vanaf 5 jaar - Wat vindt u hiervan?

Milquet wil kleuters naar school vanaf 5 jaar - Wat vindt u hiervan?

Milquet wil kleuters naar school vanaf 5 jaar - Wat vindt u hiervan?

Print
De leerplicht wordt straks allicht vervroegd van zes jaar naar vijf jaar. Dat blijkt uit een bewust gelekte nota uit de regeringsonderhandelingen.
Ook Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke dient daarover straks een ontwerp van decreet in.

De gelekte nota is een onofficiële tekst van vijf pagina's van cdH-voorzitter Joëlle Milquet. Daarin staat het voornemen om de onderwijsplicht uit te breiden naar onder: van nu zes jaar naar vijf jaar.

"Dat heeft uiteraard alles te maken met de moeilijke integratie van allochtone kinderen", zegt een van de onderhandelaars. "Hoe jonger die kinderen op school zitten, hoe sneller ze een landstaal aanleren en hoe beter zij en hun ouders zich aanpassen."

Ook Vlaams minister Vandenbroucke is gewonnen voor het idee. Hij schrijft naar eigen zeggen aan een een nog sterker, krachtiger Vlaamse decreet, "waarin ik wil verplichten dat elk kind dat begint in het Vlaamse basisonderwijs - ook in Brussel - voordien minstens een jaar op een Vlaamse kleuterschool heeft gezeten. Dat is eveneens om de inburgering te bevorderen. Ik heb mijn ontwerp van decreet juridisch laten aftoetsen en straks leg ik het op de Vlaamse regeringstafel", aldus Vandenbroucke.

Wat vindt u hiervan? Reageer hieronder!
Nu in het nieuws