Destorme mist gelijkmaker vanop de stip

Sporting Lokeren ging dankzij een blunder van Dender-doelman Lemmens én een gemiste strafschop van Destorme met de drie punten naar huis.

ksleurs

BR>

Voor beide ploegen stond er heel wat op het spel. Lokeren wilde na de één op negen tegen Club Brugge, Moeskroen en Brussels eindelijk nog eens aanknopen met de overwinning en Dender kon ook maar beter winnen, want de neo-eersteklasser wacht de komende weken confrontaties tegen Club Brugge, Standard, Genk en Gent.

Veel punten zullen de troepen van coach Jean-Pierre Van de Velde normaliter de komende weken ook niet rapen, zodat drie punten tegen Lokeren toch voor enige gemoedsrust zouden zorgen.

De grote belangen voor beide ploegen vertaalden zich niet in goed voetbal. Het eerste halfuur was ronduit slaapverwekkend. Geen kansen, een festival van slechte passes aan beide zijden, spelers die zelfs een hoekschop niet in het veld konden houden, enkel Sint-Truiden presenteerde zich enkele weken geleden nog slechter. Dender stak tien minuten voor rust als eerste de neus aan het venster. Neels kopte een afgeweerde hoekschop opnieuw in het pak en De Petter, die blijven hangen was, kwam een teenlengte tekort om de bal voorbij Copa te deviëren. Een kopbal van Destorme vloog even later over. Lokeren was voor het eerst gevaarlijk net voor rust. Tambwe buffelde een vrijschop van Carevic hoog over. Neels vlamde even later naast.

De tweede helft schoot beter uit de startblokken. Mbayo haalde verrassend uit van ver en tot ieders verbazing glipte de bal onder het lichaam van Lemmens in doel. Dender antwoordde met een kopbal van Munyaneza die over ging. Jean-Pierre Van de Velde bracht met Sylla en Dufoor twee extra aanvallers in in de hoop het tij nog te keren en leek daarvoor nog in extremis bijna voor beloond te worden. Scheidsrechter Delacour beoordeelde een controle met de borst van El Mouataz als handspel en gaf onterecht rood en strafschop. Destorme had de 1-1 aan de voet, maar knalde de verdiende gelijkmaker tegen de kruising. @

Nu in het nieuws