Westerlo profiteert van Gentse off-day

Na vijf wedstrijden zonder zege leek het of AA Gent gisteren het zegepad teruggevonden had. Eigenaardig genoeg gebeurde dit uitgerekend na hun slechtste prestatie tot nog toe.

ksleurs

BR> Een vroege goal van kersverse Rode Duivel Guillaume Gillet leek te volstaan tegen een besluiteloos Westerlo om de drie punten thuis te houden. Invaller Sarki gaf Westerlo in de slotfase echter wat het verdiende.

Sollied gaf dan toch de voorkeur aan Moia en Ceulemans liet de tot nog toe tegenvallende Ogunsoto op de bank. De traditionele verstikkende start van AA Gent kwam er niet en het eerste kwartier was zelfs al voorbij toen we de eerste echte kans noteerden. Ruiz lepelde de bal over De Winter maar zag zijn poging voorlangs lopen. Toch werd het al vlug 1-0 toen Olufade een hoekschop van Maric doorkopte naar de tweede paal waar Gillet het leer kon binnen tikken.

AA Gent was weinig balvast, liet veel onzuiverheden in de passing optekenen en zo kwam Westerlo meer en meer dreigen. Van Hout mocht tot twee keer toe vrij inkoppen maar zag de bal eerst via de grond over doel gaan en mikte daarna pal op Jorgacevic. Net voor de rust viel Olufade uit met een spierblessure. De zwak spelende Zewlakow werd na de rust vervangen door Foley maar het ging bij Gent van kwaad naar erger.

De vier op vijftien liet blijkbaar sporen na in de kopjes van de Buffalo's die als maar verkrampter speelden en elkaar niet meer bereikten. Westerlo, zelf ook maar goed voor twee punten uit de laatste zes wedstrijden, combineerde beter dan Gent maar doelgevaar afdwingen was er ook niet bij. Dreiging dat wel maar ofwel was de laatste voorzet te zwak ofwel was de afwerking ondermaats. Toch kreeg Westerlo nog loon naar werken. Invaller Sarki trof bij een eerste poging nog de paal maar zijn tweede kans verzilverde hij: 1-1.

Nu in het nieuws