KV Mechelen verliest van RC Genk

Een zwaar gehandicapt KV Mechelen heeft nooit een vuist kunnen maken tegen een Racing Genk, dat slordig met de talrijke kansen omging en nooit hogeschoolvoetbal doceerde.

ksleurs

BR>

Hugo Broos moest in de vervanging voorzien van zijn drie geel geschorsten Jean-Philippe Caillet, Balasz Toth en Wouter Vrancken. Maar dat was klein bier in vergelijking met het puzzelwerk dat collega Peter Maes moest verrichten. De Mechelse coach moest zijn elftal op liefst zes plaatsen bijstellen.

"Mechelen moet onmiddellijk bij de keel gegrepen worden", had Hugo Broos vooraf meegegeven. Daar had vooral Goran Ljubojevic oren naar. In de openingsminuten reeds ging hij tot tweemaal toe doelman Adamovic aan de tand voelen. De bedrijvige Kroaat zou in de openingsfase nog één keer van zich doen spreken. Dat was toen Tom Soetaers een voorzet knap aansneed en Goran Ljubojevic de bal in één tijd overnam en de staak viseerde.

Vreemd genoeg zou Racing Genk niet op zijn elan doorgaan. De thuisploeg slaagde er niet meer in de dubbele Mechelse gordel te onmantelen. Bovendien stokte het tempo en stapelden de technische slordigheden zich op. Genk mocht niet mopperen toen scheidsrechter Breda de ogen sloot voor een wilde tackle van Gonzague Vandooren in de zestien op de doorgebroken Asare.

Beterschap

Beterschap kwam er pas toen de rust in zicht kwam. Faris Haroun en Alex Da Silva schoten eerst nog met nat kruit, maar toen Goran Ljubojevic goed in stelling gebracht werd, kon de Cristal Arena een eerste keer ontploffen.

Voor offensieve dreiging zou een onmondig KV Mechelen ook na de rust nauwelijks zorgen. Racing Genk bleef geduldig op zoek gaan naar een geruststellend tweede doelpunt. Maar Elyaniv Barda en Alex Da Silva misten koelbloedigheid bij de afwerking. De Limburgers voerden de druk op, maar moesten toch op enige medewerking van Mechelen rekenen om de score op te tillen. Bij een stifter van Alex gleed doelman Adamovic ongelukkig uit, maar Ivens was zo vriendelijk om Alex de bal op een gouden plateautje aan te reiken. Dit keer kon de Braziliaan echt niet meer missen. Imschoot slaagde er nog in te milderen, maar verder kwamen de moedige Maneblussers niet.

Nu in het nieuws