STVV lijdt zwaar verlies tegen Cercle Brugge

Cercle Brugge heeft weer bewezen dat de riante klassering geen toeval is. Groen-zwart werkte voor de rust een vroege achterstand tegen STVV weg en denderde en vertrappelde vervolgens de hekkensluiter.

ksleurs

BR>

Net toen Cercle de zaken in handen nam, scoorden de bezoekers. Chimedza vond op links Coulibaly, die kapte simpel Viane en Boi uit en schoot in de korte hoek binnen. De vreugde van de bezoekers was van korte duur. Hasi, die door balverlies mee verantwoordelijk was voor de goal, herstelde zijn fout en vond met een gemeten pass de op links infiltrerende Gombami.

Die schakelde 2 man uit en schoof vanuit een schuine hoek beheerst binnen! Cercle nam nu definitief het heft in handen, maar Hendrickx dreigde eerst met een pegel net naast de kruising. Maar één minuut later stond het wel 2-1. Een lang uitgesponnen aanval, een assist van Jachtchouck binnendoor naar De Smet, die zijn 100ste wedstrijd in eerste klasse met een doelpunt kon bekronen (2-1).

Na de rust stond nog maar één ploeg op het veld. Toch was het wachten op het derde Cercle-doelpunt want de thuisploeg was de enige die nog voor gevaar zorgde. En die goals kwamen er. De onhoudbare Stijn De Smet werd gepakt door Wisnikowski: penalty en omgezet door Serebrennikov. Die mocht 8 minuten later na weer een fout op De Smet het nog eens overdoen vanop de stip, maar tussendoor had De Smet met een fraaie lob voor 4-1 gezorgd. De 'Mexican wave' ging tussenin herhaaldelijk door het stadion.