Spectaculaire achtervolging eindigt met wagen in café in Sint-Amands

De politie van Dendermonde heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een bestuurder van een wagen gevat, die bij een achtervolging tot 180 kilometer per uur reed en door verschillende rode lichten reed.

Belga

De man belandde uiteindelijk in Sint-Amands met zijn auto in een café. Hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, zegt het parket van Dendermonde.

De achtervolging startte aan de Noordlaan in Dendermonde. De bestuurder merkte de politie op en probeerde met gedoofde lichten weg te vluchten. Via het industrieterrein Hoogveld werd naar de Provinciale baan gereden tegen snelheden van 180 kilometer per uur. De voortvluchtige reed ook herhaaldelijk door het rode licht, aldus het Dendermondse parket.

De man verloor ten slotte de controle over het stuur aan een rond punt aan de Provinciale baan in Sint-Amands. De wagen belandde met hoge snelheid in een café. De schade was groot maar niemand van de aanwezigen raakte ernstig gewond.

De bestuurder zelf, een man uit Willebroek, raakte wel zwaargewond. Hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is zaterdag stabiel. De politie onderzoekt nog waarom de bestuurder wegvluchtte.

Nu in het nieuws