De Mast start proefproject rond autisme

Print
Kasterlee - De school voor buitengewoon secundair onderwijs (Buso) De Mast in Kasterlee is door onderwijsminister Frank Vandenbroucke geselecteerd voor een proefproject. Doel is de kansen op werk voor autistische jongeren te verhogen.
BR>
Minister Vandenbroucke trekt 616.000 euro uit voor autismeprojecten in zeven Vlaamse secundaire scholen, waaronder Buso De Mast. Zij moeten onderzoeken hoe ze de doorstroming van jongeren met autisme naar tewerkstelling kunnen verhogen. Dat kan bijvoorbeeld door stages in bedrijven.

"Daarin hebben wij al een hele know-how opgebouwd", klinkt het bij de directie van De Mast. "In dit project zijn we nu gestart met het opmaken van een aantal screenings instrumenten waarmee we kunnen nagaan in hoeverre een bedrijf autismevriendelijk is. Een tweede taak is een draaiboek te ontwikkelen inzake voorbereiding, begeleiding, opvolging en evaluatie van de jongeren met autisme op de werkvloer."

Van de 94 leerlingen met autisme in Buso De Mast lopen er momenteel 22 stage in beschutte werkplaatsen of in autismevriendelijke bedrijven. "Het eerste heeft natuurlijk een ander doelpubliek dan het tweede. We staan er zelf een beetje versteld van hoe vaak firma's bereid zijn om 'autileerlingen' toe te laten. Naast die 'goodwill' is er uiteraard veel overleg nodig. Jongeren met ­autisme hebben een vaste structuur nodig, ook in het takenpakket op de werkvloer."8HO

www.demast.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio