Hermitage wil douches voor sporters

In Buggenhout wil de uitbater van het Beukenhof in Opstal de Hermitage in het Buggenhoutbos overnemen. Omdat hij een recreatieve meerwaarde moet geven, speelt hij met het idee om er in samenwerking met het gemeentebestuur een sanitair blok met douches te bouwen.

jmartynowski

BR>

"Ik ben aan het aftoetsen of het mogelijk is om er een nieuw etablissement te zetten", zegt uitbater Marco De Vlieger. "Hierbij moet ik wel een recreatieve meerwaarde bieden volgens de exploitatievoorwaarden." Hij ging te rade bij het schepencollege van Buggenhout en daar zag schepen van Toerisme Jan Jacobs (Spirit) een mogelijkheid. "Buggenhoutbos wordt gebruikt door heel wat sporters die er bijvoorbeeld gaan joggen", weet hij. "Zij moeten momenteel bezweet naar huis en er is ook een gebrek aan degelijk sanitair. Ik heb voorgesteld om eventueel een sanitair blok te bouwen dat dan uitgerust kan worden met douches."

Jacobs denkt aan een publiek-private samenwerking om dit sanitair blok te realiseren aan de rand van het bos,Hiervoor zijn subsidies mogelijk. "Ik toetste dit voorstel al af bij de verantwoordelijken van Scheldeland en zij reageerden er alvast positief op", vertelt Jan Jacobs. "De uitbater zou achteraf het blok dan kunnen uitbaten."

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio