Alle Antwerpenaren krijgen kijkboek "Werf van de Eeuw" in de bus

Print
Antwerpen - Alle Antwerpenaars hebben donderdag- of vrijdagochtend het kijkboek "Werf van de Eeuw" in de bus gekregen. In dat gratis boekje staat een overzicht met de recentste stadsvernieuwingsprojecten in de Scheldestad.
Van het Museum aan de Stroom tot Park Spoor Noord, van een skatepark in het stadspark tot de heraanleg van de Scheldekaaien. Het komt allemaal aan bod in het 72 pagina's tellende boekje, dat geïllustreerd is met sprekende foto's. Er worden niet alleen realisaties van de voorbije jaren getoond, maar ook veel nieuwe plannen voor de toekomst.

In 2005 werd er al een gelijkaardig boekje verspreid. Uit een effectenonderzoek dat begin deze maand is opgestart, blijkt dat 63 pct van de respondenten het boekje toen heeft gelezen en dat 25 pct het kijkboek van 2005 zelfs heeft bijgehouden.

De 'Werf van de Eeuw' komt ook aan bod tijdens de Open Dag op 14 oktober. Tijdens deze dag gooien elf stadslocaties de deuren open van 13 tot 18 uur. Vier wandelingen en een fietstocht loodsen geïnteresseerden langs de deelnemende plekken. Infopanelen en medewerkers zullen het project of de locatie toelichten.

De deelnemende stadslocaties zijn: stoombadencomplex Veldstraat, Atlas, Permeke, FelixArchief, infopunt MAS [Museum aan de Stroom], Petroleum Zuid, Stadsmagazijn, Stedelijk informatiecentrum monumentenzorg en archeologie, stadhuis en stadswinkel.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio