Infrax is nieuwe naam van Interelectra, Iveg en Wvem

Print
De drie Limburgse en West-Vlaamse zuivere intergemeentelijke samenwerkingsverbanden Interelectra, Iveg en Wvem heten vanaf vandaag/vrijdag officieel Infrax. De nieuwe naam vormt het sluitstuk van het verregaande samenwerkingsverband dat Interelectra, Iveg en Wvem afsloten om hun inkomsten veilig te stellen na de liberalisering van de energiemarkt.
De drie nutsmaatschappijen stelden naar eigen zeggen vast dat hun inkomsten sinds de liberalisering van de energiemarkt onder druk waren komen te staan. Door een verregaande samenwerking tussen de drie maatschappijen kan het dividend van de aandeelhouders, de gemeenten en provinciebesturen van Limburg en West-Vlaanderen, veilig gesteld worden, zo zegt woordvoerder Jos Liebens van Interelectra.

De nieuwe naam Infrax verwijst naar de "infrastructuur" van de diverse netwerken die Infrax beheert en de "x" naar de excellente wijze de nutsmaatschappijen hun opdracht zullen uitvoeren. Het werkingsgebied van Infrax telt 102 gemeenten in Limburg en West-Vlaanderen. De activiteiten omhelsen zowel elektriciteit, aardgas, kabeltelevisie en riolering.

De klanten van Interelectra, Iveg en Wvem zullen de volgende dagen uitgebreid over de het nieuwe samenwerkingsverband en de nieuwe naam geïnformeerd worden, aldus nog de woordvoerder. Er zal ook een uitgebreide advertentiecampagne gevoerd worden. De omschakeling naar Infrax zal geleidelijk aan gebeuren. In eerste instantie zullen de dienstvoertuigen, bedrijfsgebouwen en brieven het nieuwe logo dragen. Dat bestaat uit grijs met een oranje accent. Bij het logo hoort de slogan : "Niet zichtbaar, wel belangrijk".
MEEST RECENT