Douane en politie innen 50.547 euro boetes bij controle vrachtverkeer

Print
De Belgische douane en politie hebben bij de achtste internationale "Benefralux"-controleactie 207 inbreuken vastgesteld en voor 50.547 euro aan boetes geïnd. De controle, die van donderdag 12.00 uur tot vrijdag 12.00 uur liep, werd gelijktijdig uitgevoerd bij het vrachtverkeer in België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg.
Uit de resultaten van de actie blijkt dat 64 vrachtwagenchauffeurs niet in orde waren met het eurovignet, een vorm van tolheffing op autosnelwegen voor vrachtwagens met een gewicht van 12 ton of meer. Veertig bestuurders hadden geen verkeersbelasting betaald en 26 bleken de rij- en rusttijden niet gerespecteerd te hebben.

"Verder werden 18 inbreuken vastgesteld met betrekking op de technische controle en 4 met betrekking op het tanken van rode diesel", zegt Lieven Muylaert van de douane. "Van de 207 vaststellingen konden er 102 afgehandeld worden met de onmiddellijke betaling van een boete, waardoor 50.547 euro geïnd werd", voegt hij eraan toe.

Benefralux is de codenaam van een multidisciplinaire controleactie, waarbij niet enkel de douane, maar ook de federale politie, de FOD Mobiliteit en Vervoer en de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg betrokken zijn.
Nu in het nieuws