"Gelukkig lijken ze niet te hard op elkaar"

Print
Oud-Turnhout - Sinds september kunnen de allerjongsten onder ons terecht in de nieuwe minicrèche ­Bambini in Oud-Turnhout. ­Eigenares Dorien Severyns (20) uit Ravels vangt er elke dag baby's en peuters op. Uniek is dat er bij haar kindjes vier tweelingen zitten.
BR>
Samen met haar moeder Diane ­Nooyens, verzorgt eigenares Dorien Severyns in haar nieuwe crèche baby's en peuters van nul tot drie jaar. "Ik ben al van jongs af gewoon om kindjes om me heen te hebben", vertelt ze. "Mijn moeder is twaalf jaar onthaalmoeder geweest en ik ben zelf kinderverzorgster van opleiding. Ik wist dan ook van tevoren waar ik aan begon en ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing."

Twee keer kijken

De eerste weken zijn intussen achter de rug en al 21 kindjes schreven zich in bij Bambini. "Maar die komen niet allemaal elke dag", vertelt Dorien. "Gemiddeld lopen en kruipen hier zo'n zes à zeven kindjes rond."

Op de lijst van ingeschreven kindjes valt meteen iets op. Er zijn vier tweelingen ingeschreven. "Dat is heel uitzonderlijk", zegt Dorien Severyns. "Ik heb nog van geen enkele crèche gehoord dat er zoveel tweelingen ingeschreven waren. Wij dachten eerst dat het moeilijk zou zijn om ze uit elkaar te houden, maar dat lukt heel goed. Alleen de oudste tweeling, Vincent en Thomas, lijkt nogal hard op elkaar. Bij hen moesten we in het begin wel eens twee keer kijken, maar nu we hen beter kennen, is dat probleem ook van de baan."

Kathleen VAN BEURDEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio