Bedrijfsleider vecht met boeven

Print
Beerse - Twee gemaskerde en gewapende mannen pleegden een brutale overval bij Cyrille Verlinden en zijn vrouw Paula Guns in Rouwleegd in Beerse. De boeven bedreigden de man, een bedrijfsleider, met een pistool, maar vluchtten weg zonder buit. De bewoner vocht minutenlang een robbertje uit met de daders.
BR>
Cyrille Verlinden (62) en zijn vrouw Paula (62) wonen in de wijk De Hoge Bergen in Beerse, nabij Rijkevorsel. Het koppel kreeg woensdag omstreeks 22u ongewenst bezoek. "Twee mannen, in het zwart gekleed en met bivakmutsen op, belden aan", vertelt Cyrille. "Ze vlamden de deur open en eisten dat ik een papier in een enveloppe zou tekenen. Ik weigerde te tekenen waarop ik met de mannen ben beginnen vechten. Ze hebben een revolver tegen mijn slaap gehouden en hielden me in een wurggreep. Ik heb gezegd: 'schiet maar'. Ze hebben in mijn gezicht geslagen en me gestampt. Daarna heb ik een van de mannen bij zijn edele delen genomen en heb ik eens goed gedraaid. Ik heb ook een bivakmuts kunnen aftrekken."

In alle commotie rende ­Cyrille Verlinden naar de overbuur. Zijn vrouw Paula was op dat moment nog thuis bij de overvallers. Overbuur Gust Adriaensen, de voormalige burgemeester en huidig sp.a-gemeenteraadslid van ­Beerse, liet zijn vrouw meteen de ­politie opbellen.

Afpersen

"Ik zat op mijn bureau en hoorde plots gebonk op de deur. Buurman Cyrille stond met serieuze schaafwonden voor de deur. Hij vroeg me om de politie te bellen", vertelt Gust Adriaensen. "Iets later kwam buurvrouw Paula ook naar ons gerend. De overvallers waren toen net gaan lopen in de richting van de grote baan naar Rijkevorsel."

De twee mannen riepen de vrouw nog na dat ze wel zouden terugkomen. De politie was vlug ter plaatse, maar toen waren de daders al spoorloos. Het zou gaan om twee mannen van het Marokkaanse type van tussen de 1,75 meter en 1,80 meter groot.

Vermoedelijk wilden de overvallers het koppel afpersen. "Ik zou niet weten wat ze juist wilden. Ze hebben niets meegenomen en hebben geen geld gevraagd. Ook in mijn bedrijf heb ik met niemand problemen", legt Cyrille Verlinden uit. "Al bij al gaat het redelijk goed met ons, maar dit slepen we toch wel een paar weken mee." Zijn vrouw raakte niet gewond maar is wel zwaar onder de indruk van het gebeuren.

Bart VAN DEN LANGENBERGH
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio