Slachtoffer assisenzaak staat terecht voor diefstal

Print
Mechelen - Schulden aflossen met de verkoop van gestolen spierversterkende middelen, kan kwalijke gevolgen hebben voor een koppel uit Mechelen. Aangezien beide beklaagden geen werkstraf willen uitvoeren, riskeren ze een celstraf met uitstel. Een van hen was in 2005 al het slachtoffer in een zaak voor het hof van assisen in Antwerpen.
BR>
Herhaaldelijke diefstal van spierversterkende middelen zette geneesmiddelenverdeler Febelco uit Mechelen er begin vorig jaar toe aan in het geheim camerabewaking in de magazijnen te installeren. Die investering loonde eind februari 2006, toen op band werd vastgelegd hoe de 25-jarige werkneemster Saskia M. uit Mechelen verpakkingen anabole steroïden en groeihormoon wegnam. De vrouw stal de spierversterkende middelen en speelde ze door aan haar 34-jarige vriend John B. uit Mechelen, die ze verhandelde. Met de opbrengst wou het koppel schulden aflossen. "Mijn cliënte heeft veel problemen gekend. Er is onder meer een moordpoging op haar gebeurd. Door al die problemen heeft ze schulden gemaakt", zegt de advocaat van Saskia M.

De vrouw werd in april 2004 meer dan twintig keer gestoken door haar ex-vriend Kurt Van den Berghe uit Mechelen. Het hof van assisen in Antwerpen veroordeelde hem daarvoor in september 2005 tot vijftien jaar cel. Het benadeelde bedrijf meent dat Saskia M. en John B. voor in totaal 41.000 euro aan geneesmiddelen hebben ontvreemd en vraagt die som van het koppel terug. John B. ontkent dat hij zo'n aanzienlijke hoeveelheid gestolen producten heeft verhandeld.

Het Openbaar Ministerie eiste donderdag werkstraffen tot 140 uur voor beide beklaagden. Maar omdat ze allebei aangeven dat ze onvoldoende tijd kunnen vrijmaken om een werkstraf uit te voeren, riskeren ze een celstraf met uitstel. Vonnis wordt geveld op 25 oktober.

JVdPo
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio