850 jaar Essen pakt het in 2009 groots aan

Print
Essen - De stichting vzw 850 jaar Essen werd vorige maand opgericht en is al volop bezig met het voorbereiden van de festiviteiten, die Essen in 2009 prominent op de kaart moeten zetten.
BR>
De pas opgerichte vzw wil zeer intensief werken aan de voorbereidingen van de viering in 2009. Ook is het de bedoeling om de vzw na 2009 te laten bestaan, om blijvend te werken aan de promotie van Essen. Het bestuur bestaat uit gemeentesecretaris Ronny Frederickx, afdelingshoofd Lieven Deckers Vrije Tijd, schepen van Cultuur Jokke Hennekam, schepen van Toerisme Frans Schrauwen en burgemeester Gaston Van Tichelt. Jan Suykerbuyk, Sonja Siverman en voorzitter van de cultuurraad Steven De Laet hebben de vzw mee opgericht.

Estafetteloop

"Het is belangrijk dat we het groots aanpakken", zegt Schrauwen. "We moeten er voor zorgen dat Vlaanderen weet dat Essen 850 jaar bestaat, en we moeten activiteiten aanbieden waarin elke Essenaar zich in kan vinden. Ideeën hebben we genoeg, we moeten nu de mensen vinden die dat op een tijdspanne van anderhalf jaar kunnen klaar krijgen. Zo denk ik onder meer aan de fietstocht van 1.000 Zonnen en Garnalen, kunst op het erf van KVLV, het massaspektakel Golden Love Saga, dat hier vijftig jaar geleden werd gespeeld en moet worden geactualiseerd, een tentoonstelling over 850 jaar Essen, een schietspel, een estafettenloop vanuit de partnergemeentes en een multicultureel feest. Maar om al die ideeën vorm te geven hebben we trekpaarden nodig, daarom beginnen we er goed op tijd aan."

KrPe

Brainstorming, do 11/10, 19.30u, zaal Rex, Spoorwegstraat 11, Essen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio