Busje ramt gevel van taverne Luien Hoek

Print
Brecht - Een busje miste maandagavond omstreeks 23u de bocht van de Bethaniënlei en de Kerklei in Sint-Job (Brecht). Daardoor dook het voertuig, dat alleen bemand was door de chauffeur, recht de ingang van taverne De Luien Hoek binnen. Als bij wonder geraakte niemand gewond.
BR>
De naaste buren Martijn Cober (33) en Vanessa Baeck (28) genoten van een gezellig tv-avondje, toen ze even na elf uur 's avonds werden opgeschrikt door een luide knal, gevolgd door een lichtflits. Hun hele huis daverde. De twee snelden naar buiten en belden direct de hulpdiensten op. Daar bemerkten ze dat een autobusje van het merk Mercedes Vito zich door de gevel van de taverne had geboord. In zijn vaart had het busje ook nog een Renault Twingo, eigendom van de uitbater van taverne, geraakt en een elektriciteitskast aan diggelen gereden. Daardoor viel de hele buurt zonder stroom. Omstreeks één uur 's nachts was de panne hersteld. Dinsdagnamiddag plaatsten arbeiders een nieuwe elektriciteitscabine.

Als bij wonder vielen er geen gekwetsten. De chauffeur, die alleen in de bus zat, verklaarde dat hij in de neerplenzende regen had moeten uitwijken voor een brommer. De identiteit van de bestuurder werd niet vrijgegeven, maar het gaat om een man van middelbare leeftijd uit Westmalle. Hij verkeerde lichtjes in shock en werd daarom door politiemensen van de zone Voorkempen naar huis gebracht. In de taverne bevond zich geen klanten meer, want de uitbater had vijf minuten voor het ongeval de zaak gesloten. De schade is aanzienlijk. De brandweer van Brecht stutte het geslagen gat in de gevel om verdere instorting te voorkomen.

JVs
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio