"Niets is meer zoals het was"

Print
Herentals - De herenkledingwinkel Goris in de Zandstraat heropent dit weekend. De zaak zit in een volledig nieuw kleedje, zodat zelfs trouwe klanten ze niet meer herkennen.
BR>
Paul Goris en zijn echtgenote Greet Bormans vormen de derde generatie die de herenkledingzaak Goris in de Zandstraat uitbaten. "We verbouwden in 1991 al een keer de vitrine. Maar nadat we in 2003 eigenaar zijn geworden van het pand wilden we het ineens helemaal aanpakken", zegt het paar.

De voorgevel en het volledige interieur ondergingen de voorbije maanden een ingrijpende gedaanteverandering. "We hebben heel lang nagedacht over het concept van de winkel. We zijn heel veel gelijkaardige zaken in België, Nederland en Luxemburg gaan bezoeken om inspiratie op te doen. Iedere winkel had zijn persoonlijkheid, maar de gemene deler was toch een strak afgelijnde en koele inrichting."

Die uitstraling is precies wat Paul Goris en Greet Bormans niét op het oog hadden. "Wij gaan voor gezelligheid en een huiselijke sfeer. We moesten daar zelfs onze eigen architect van overtuigen. Ik ben iemand die goede herinneringen heeft aan het sprookjesbos in de Efteling en die nog altijd Tolkien leest. Het mag wat fantasie en humor hebben", lacht Paul Goris.

De winkelruimtes op het gelijkvloers, de eerste en tweede verdieping kregen een doordachte indeling, waarin elk merk van herenkleding een eigen ruimte kreeg toegewezen. De vaste klanten kregen de voorbije weken daaromtrent al een winkelgids toegestuurd. "Toch staan zij zeker nog versteld, want niets is meer zoals het vroeger was", klinkt het.

Niet enkel het interieur en de indeling, maar ook de toegankelijkheid kreeg veel aandacht van de zaakvoerders. "De toegang heeft niet langer een drempel, maar kreeg een gelijkgrondse aanleg. Binnen is er een lift om de bovenverdiepingen te bereiken. We hebben nu eenmaal een ruim publiek van jong en oud."

Belangstellenden krijgen zaterdag 15 en zondag 16 september van 10u tot 18u de kans om met een hapje en drankje met de hernieuwde zaak in de Zandstraat 8 kennis te maken.

Hans OTTEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio