Punt in slotseconden

Punt in slotseconden

Punt in slotseconden

Print
Maakt KV Mechelen zich dan toch los uit de hoogst bizarre paradox waarin het de afgelopen speeldagen verstrikt was geraakt? Al weken pakt Malinwa uit met voetbal om van te snoepen, maar tegelijkertijd bleef het met twee luttele punten in de kelder van het klassement kamperen. Tegen Moeskroen werd de ban echter gebroken: in een tumultueuze slotfase haalde KV een 0-2 achterstand op.
BR>
Lang leek het eentonig verhaaltje van de afgelopen weken gisteren aan een remake bezig. Opnieuw maakte KV Mechelen indruk door met veel flair te voetballen. Opnieuw liepen de combinaties lekker, zat er inventiviteit en variatie in het spel, was er concrete dreiging. En opnieuw leek al dat moois tot niets te leiden. Al na goed tien minuten, toen Nicoise de bal binnenknikte, was Malinwa op achtervolgen aangewezen. Het verbeet de teleurstelling en ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Daarbij tekende het voor het merendeel van het initiatief, de betere momenten van pressie en het grootste gevaar.

Na de rust liet Peter Maes zijn elftal nog een versnelling hoger schakelen en ontpopte Malinwa zich tot een pletwals die meedogenloos over Moeskroen denderde. KV liet de ene aanvalsgolf op de andere volgen, verraste met een spervuur van kansen en duwde zo de barometer van de bezoekende defensie richting 'onweer'. Alleen, klein detail: er volgde geen doelpunt. Het was integendeel Moeskroen dat een lucide moment benutte om via Custovic de voorsprong te verdubbelen. Een wanhopig KV Mechelen bleef vol klasse voetballen en kans na kans versieren, maar leek uiteindelijk niet verder te raken dan de aansluitingstreffer van de ingevallen Bajevski. Tot de blessuretijd, toen Malinwa na een handvol bijzonder twijfelachtige fases in de zestien meter in extremis toch nog een strafschop kreeg. Ivens deed vanop de stip gerechtigheid geschieden en gaf Malinwa zo toch nog de euforische trip waar het negentig hallucinante minuten zo naar gesnakt had.
Nu in het nieuws