Zes kandidaten voor tramprojecten Antwerpen

Zes kandidaten voor tramprojecten Antwerpen

Zes kandidaten voor tramprojecten Antwerpen

Print
Antwerpen - Er hebben zich zes kandidaten aangediend om via Publiek Private Samenwerking (PPS) de eerste tramprojecten uit het Masterplan Antwerpen uit te voeren.
Van die zes kandidaten zullen er maximaal vijf een offerte mogen indienden. Dat meldt de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) vrijdag in een persbericht.

In het voorjaar van 2008 moeten de eerste tramprojecten of Brabo-projecten uit het Masterplan Antwerpen starten. Het gaat om de tramverlengingen Deurne-Wijnegem, Mortsel-Boechout en de stelplaats Deurne.

Om deze projecten te realiseren zullen de BAM en De Lijn in een PPS-formule samenwerken met een privé-partner. Daarvoor hebben zich nu zes consortia aangediend. Het gaat om ANTRAM (met onder meer Jan De Nul), Denys-Aswebo-Kumpen-NIBC Infrastructure Partners, Sesam (o.a. Wegebo en Besix), Structon-Fortis, THV Silvius (met o.a. Heijmans Infra nv) en TRAVANT (o.a. Fabricom)

In een eerste selectiefase wordt gekeken welke consortia het meest geschikt zijn om de projecten te dragen. Uiteindelijk zullen er minimum 3 en maximum 5 kandidaten worden weerhouden. Die zullen begin oktober een bestek ontvangen. Bedoeling is dat de geselecteerde consortia eind november hun offerte overmaken.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio