Kempenaar wint dé baby-award

Kempenaar wint dé baby-award

Kempenaar wint dé baby-award

Print
Dessel - Desselnaar Christophe Verlinden is gisteren op Kind + Jugend, dé vakbeurs bij uitstek in de babywereld, de winnaar geworden van de prestigieuze Innovation Award. Verlinden kreeg de prijs voor z'n Hoppop, een luiertas met ingewerkt kinderzitje.
Christophe Verlinden is geen onbekende in de babywereld. Hij is ook de man achter Baby Art, het gamma spulletjes waarmee je details van je prille ouderschap kunt vastleggen. Zoals een hand- of voetafdruk van je baby of de vorm van mama's zwangere buik.

En nu heeft de man uit Dessel dus ook een luiertas annex babyzitje ontwikkeld. "Iedere ouder heeft een luiertas nodig", vertelt Christophe.

"Toen mijn vrouw zwanger was van onze dochter Michelle, merkte ik dat zo'n tas algauw 130 euro kostte. De meeste waren bovendien log en zagen er niet aantrekkelijk uit. Ik ervoer bovendien dat in vele horecazaken geen babyzitjes voorhanden ofwel vaak niet echt netjes zijn. Dat zette me aan het denken en na een paar maanden hard werken, was de Hoppop geboren."

Zoals handtas
De tas die hij ontwikkelde, is amper iets groter dan de gemiddelde handtas. Er zit een harde plastic schelp in, zodat - wanneer je de tas op een stoel legt, de bovenklep openklapt en de riempjes rond de stoel bevestigt - je altijd een babyzitje bij de hand hebt. Binnenin de tas, naast en onder het zitje, kun je alle babybenodigdheden, zoals luiers, flesje en babyvoeding kwijt, naast je portefeuille en gsm.

"Bijzonder handig en bovendien machinewasbaar, want ieder kind morst ook wel eens", lacht Christophe. Hij is uiteraard bijzonder tevreden met de award. "Kind + Jugend is wereldwijd de meest prestigieuze vakbeurs, dus deze award is een serieuze erkenning. En het feit dat ik de eerste Belg ooit ben die hem wint, is natuurlijk een leuk extraatje."

Sylvie BAUWENS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio