Nieuwe pastoor verwelkomd

Dendermonds burgemeester Piet Buyse (CD&V) en deken Paul De Baere ontvingen maandagmiddag Paul De Craene (57) als nieuwe pastoor voor de parochies Sint-Egidius (Sint-Gillis-Buiten) en Onze-Lieve-Vrouw-Zwijveke (Boonwijk).

jmartynowski

BR>

Pastoor Paul De Craene startte na zijn priesterwijding in 1974 zijn kerkelijke carrière als onderpastoor in Oostakker. Twintig jaar later werd hij proost van het ACW in Sint-­Niklaas. "Daar zorgde ik voor de pastorale werking van de verschillende deeltakken", vertelt hij. "Ik hield me ook bezig met ziekenzorg en het socio-culturele leven. Ik had ook de meer dan 700 ACW-personeelsleden onder mijn pastorale hoede."

De Craene bouwt zijn werking in het ACW nu af zodat hij rond november kan verhuizen naar de pastorie Sint-Gillis-Dendermonde. "Ik ben hier geen onbekende, want in het verleden ben ik hier vaak geweest voor activiteiten", zegt hij.

Hij volgt in de parochies van Sint-Gillis-Dendermonde pastoor Paul De Decker op die met pensioen gaat, maar wel nog actief blijft als aalmoezenier van het AZ-Sint-Blasius.

RaMo

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio