Oproep tot boycot in basisscholen

Print
Uit protest tegen de stijgende administratieve druk roept de Organisatie Directeurs Vlaams Basisonderwijs (ODVB) alle directeurs op tot een "administratieve boycot".
Alleen de personeelsdossiers en "zaken die weerslag hebben op de werkingsbudgetten van de scholen" zouden dan nog in orde worden gemaakt.

Ook roept de belangenvereniging op om de enquête voor de ouders niet uit te delen, of op zijn minst niet naar het ministerie door te sturen. Die enquête is een initiatief van de minister van Onderwijs, Frank Vandenbroucke (sp.a), om gegevens te verzamelen over de thuistaal van de leerlingen en het diploma van hun moeder.

De organisatie verwijt de minister dat hij zijn beloftes niet nakomt. Hij had beloofd niet aan de omkadering van de basisscholen te raken. Maar de ODVB stelt vast dat er taken zijn bijgekomen, terwijl de omkadering om die te volbrengen, niet mee is gestegen.

Sinds het aantreden van Vandenbroucke zijn de evaluaties erbij gekomen, moeten de scholen een beleid voor de kleuterparticipatie opzetten en is de 'vergaderdruk' volgens de ODVB gestegen. Frank Vandenbroucke wil voorlopig niet reageren op de actie.

.

Nu in het nieuws