Politie rijdt man om en geeft hem er een boete bovenop

De voet van de nietsvermoedende voetganger Daniel Horne werd door een politievoertuig verbrijzeld toen die op het trottoir reed.

ksleurs

BR>

En alsof dat nog niet genoeg was, moet de 28-jarige zakenman ook nog de kosten van de schade aan de politie-auto betalen.

"Ik was met enkele vrienden uitgeweest. Maar toen we naar huis reden, kregen we platte band," vertelt Horne. "We lieten de auto langs de weg achter en wandelden door de straten op zoek naar hulp. Enkele buurtbewoners dachten dat we iets van plan waren en belden de politie. De agenten reden met hun dienstvoertuig het trottoir op om ons te doen stoppen. Maar daarbij reden ze over mijn voet. Ik viel achterover, terwijl mijn voet nog vastzat onder het wiel. We legden meteen uit aan de agenten wat er aan de hand was en ze brachten me naar het ziekenhuis. Eén agent bleef gedurende het hele onderzoek bij me."

"Maar toen hij me een lift naar huis gaf, vulde hij de papieren van het ongeluk in. Hij verklaarde dat ik tegen zijn voertuig gelopen was en een bluts veroorzaakt had. Ik moest dus 120 euro boete betalen. Uiteraard ging ik hier niet mee akkoord. Maar hij zei me laconiek dat ik er toch niets aan zou kunnen veranderen," vertelt Daniel Horne nog. "Toch laat ik het hier niet bij. Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om die boete te betalen. Ik heb al met mijn advocaat gesproken en ga een rechtszaak aanspannen tegen die politieagenten."

"Mr. Horne heeft schade toegebracht aan een van onze voertuigen en moet deze dus betalen," zegt een woordvoerder van de politie. "We hebben wel een klacht ontvangen van hem en zullen dit onderzoeken."