"Antwoord Ecolo is niet ernstig"

Print
Volgens CD&V/N-VA kan het antwoord van Ecolo op een mogelijke deelname aan de regeringsonderhandelingen "moeilijk ernstig genomen worden". Dat laten de voorzitters van CD&V en N-VA in een gezamenlijke mededeling weten.
"Niet de aanwezigheid van N-VA in de onderhandelingen is het struikelblok. Wel het gebrek aan bereidheid om over redelijke Vlaamse vragen te willen onderhandelen", zeggen ze.

Ecolo was door verkenner Herman Van Rompuy gepolst over een mogelijke deelname aan de formatiegesprekken. Het partijbureau van Ecolo stelde maandag een aantal voorwaarden op. Groen! moest mee in het bad genomen worden en de N-VA mocht niet in de regering.

In hun gezamenlijke reactie hierop benadrukken N-VA en kartelpartner CD&V dat "het mandaat van de Vlaamse kiezer duidelijk is" en dat "hervormingen op tal van terreinen, zoals justitie, economie en tewerkstelling zich opdringen". "Het kartel heeft zich van bij de aanvang van de onderhandelingen ingespannen om vanuit dit mandaat constructief te streven naar een goed akkoord, gericht op beter beleid voor alle mensen in dit land", luidt het.

"In dit perspectief kan de Ecolo reactie moeilijk ernstig worden genomen. Niet de aanwezigheid van N-VA in de onderhandelingen is het struikelblok. Wel het gebrek aan bereidheid om over redelijke Vlaamse vragen te willen onderhandelen", zegt het kartel, dat verder geen commentaar geeft "om het werk van Herman Vanrompuy als verkenner niet verder te bemoeilijken".
MEEST RECENT