Leerlingenstaking dreigt in Herentalse school

Leerlingenstaking dreigt in Herentalse school

Leerlingenstaking dreigt in Herentalse school

Print
Herentals - In Herentals wordt dinsdag op de tweede officiële schooldag mogelijk al meteen gestaakt. De leerlingen van het zesde jaar automechanica van het Technisch Instituut Scheppers (TIS) willen met hun actie een ontslagen leraar weer aan de slag krijgen.
De leerlingen zijn vast van plan de actie vol te houden tot het bittere eind, tot meester Luyckx weer wordt aangenomen.

Overleg tussen de betrokken klasgroep en de directie leverde maandag vooralsnog niets op. "We staan uiteraard morgen ook open voor dialoog, maar een paar leerlingen liet weten dat ze dan aan de schoolpoort te vinden zouden zijn", zegt directeur Kris Soethoudt.

De leerkracht waar de commotie om draait, was zeer geliefd in zijn klas, maar werd begin juli aan de deur gezet. Volgens de leerlingen omdat hij niet streng genoeg was en te dicht bij hen stond. Volgens de directie is de beslissing gebaseerd op gesneuvelde lesuren en ruimte voor slechts één leerkracht.

"We begrijpen dat ze teleurgesteld zijn, maar sommige beslissingen in het onderwijs zijn gebaseerd op feiten. Als er lesuren sneuvelen moet er iets gebeuren", aldus nog Soethoudt.

"Het was kiezen tussen de tijdelijke leerkracht en een vastbenoemde collega en tussen objectieve vaststellingen rond vaardigheden in klasmanagement. We hopen dat de leerlingen beseffen dat we daar wettelijk niets aan kunnen veranderen. Ik heb geprobeerd hen het reilen en zeilen van het onderwijs uit te leggen, maar ze kunnen zich daar niet in vinden", besluit de directeur.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio