Bekkenbeheerplan Netebekken goedgekeurd

Bekkenbeheerplan Netebekken goedgekeurd

Bekkenbeheerplan Netebekken goedgekeurd

Print
Antwerpen - Het Netebekken, dat zich met een dertiental deelbekkens over de hele provincie Antwerpen uitstrekt, heeft sinds maandag een goedgekeurd bekkenbeheerplan. Dat meldt het Antwerpse provinciebestuur.
Het groen licht van het verantwoordelijke bekkenbestuur, onder voorzitterschap van provinciegouverneur Camille Paulus, is een belangrijke stap voorwaarts in de realisatie van projecten die het watersysteem in het bekken terug gezond moeten maken, klinkt het.

Zo wordt er langs de Kleine Nete in Grobbendonk een belangrijk overstromingsgebied gepland en ook op de grens tussen Kasterlee en Geel komt een langgerekt overstromingsgebied. Het plan voorziet in acties om de binnenvaart en watergebonden recreatie te bevorderen en bevat maatregelen om de kwaliteit van het water te verbeteren.

Zowel op de Grote Nete als op de Kleine Nete wordt een hermeanderingsproject gepland en zullen er verscheidene obstakels voor de migratie van vissen worden weggewerkt.

Het plan wordt nu voorgelegd aan de Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) en de Vlaamse Regering. De Vlaamse Regering moet het plan ten laatste eind december definitief vaststellen.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio