Reynders ziet positieve kanten aan houding Ecolo

Print
Het feit dat Ecolo voorwaarden stelt voor een eventuele regeringsdeelname is volgens MR-voorzitter Didier Reynders het bewijs dat de groenen er willen voor gaan. "Dat is positief. Wie niet wil meedoen, stelt immers geen voorwaarden", zei Reynders maandag.
Dat Ecolo enkel wil meedoen als Groen! ook bij de formatie betrokken wordt en dat er rekening gehouden moet worden met het programma van de groenen, is voor Reynders geen probleem. De Vlaamse partijen zouden het daar wel moeiljk mee kunnen hebben maar het is aan hen om hierover stellingen in te nemen, zegt Reynders. Dat Ecolo de N-VA afwijst, is het probleem van het kartel CD&V/N-VA, aldus de MR-voorzitter.

Reynders herhaalde dat hij gekant is tegen een traditionele tripartite, met liberalen, christendemocraten en socialisten. Hij wil verder met oranje-blauw, eventueel aangevuld met de groenen. Het is nu aan verkenner Herman Van Rompuy om te zien wat mogelijk is.
Als die er niet is slaag om de komende dagen de onderhandelingen terug op gang te trekken, dan loopt zijn missie ten einde en moet er van nul herbegonnen worden, meent Reynders.
MEEST RECENT