195 jobs sneuvelen bij Domo

195 jobs sneuvelen bij Domo

195 jobs sneuvelen bij Domo

Print
Textielgroep Domo heeft maandag officieel aangekondigd dat het een tweehonderdtal banen gaat schrappen als gevolg van een herstructurering. Dat meldt het management in een persbericht. Het nieuws over het banenverlies was vrijdag al uitgelekt, maar toen was er slechts sprake van 150 mensen die hun job zouden verliezen.
Domo spreekt in haar persbericht over een verlies van een tweehonderdtal banen, zonder een preciezer cijfer te geven. Het zou om 215 jobs gaan, al benadrukt de woordvoerster van het bedrijf dat er nog ruimte is voor onderhandeling met de vakbonden.

De reorganisatie bij Domo treft vooral de vestiging in Sint-Niklaas die zogenaamd "residentieel kamerbreed getuft tapijt" maakt. Ze wordt gesloten. Er werken nu nog 115 arbeiders. In Oudenaarde zouden door de sluiting nog eens 20 bedienden hun baan verliezen. Ook de afdeling Textielgaren in Gent gaat dicht. Daar zijn volgens Domo een tachtigtal mensen aan het werk.

Als reden voor de herstructurering geeft Domo de verminderde vraag naar kamerbreed tapijt in West-Europa en de daling van het aantal klanten voor de afdeling Textielgaren. Volgens Domo zijn de maatregelen noodzakelijk om "de competitiviteit en de toekomst van het bedrijf te handhaven".

Tegelijk zegt Domo wel dat het haar andere activiteiten gaat uitbouwen. Zo zal de ondermening ruim 25 miljoen euro investeren in machines, nieuwe productielijnen en innovaties. In totaal stelt het textielbedrijf 1.350 mensen tewerk.

Volgens de woordvoerster van Domo staat donderdag een eerste bijzondere ondernemingsraad op het programma.

.

Nu in het nieuws