Wat te doen tegen 'wild gras'?

Print
Er groeit de laatste tijd erg veel ‘vals gras’ in het gazon. Het is een breedbladig gras met een opvallende licht groene kleur dat resistent is tegen onkruidbestrijders. Het is sterk woekerend en duwt het overige gras dan ook weg. Kan u mij tips geven hoe ik deze grassoort kan bestrijden?
BR>
Het 'vals gras' dat u beschrijft, wordt ook 'wild gras' genoemd. Deze wilde pollen gras ontstaan in uw gazon doordat zaadjes via de wind meegevoerd worden. Een bron van wilde grassen zijn vaak wegbermen.

Hoewel er vele vreemde grassoorten in uw gazon binnen kunnen dringen, kunt u ze heus wel de baas blijven door ze uit te steken. Als de kale plek niet groter is dan 7 op 7 cm, hoeft u niet bij te zaaien.

Wild gras kunt u herkennen aan de andere structuur en kleur van het blad of aan de aanwezigheid van zaadstengels. Als u deze pollen niet verwijdert, hebben ze na een jaar vaak al een doorsnede van 25 cm en na enkele jaren is het gazon een bonte verzameling van allerlei grassoorten. De enige juiste methode dan is dan het volledig renoveren van uw gazon.

.

Nu in het nieuws