Een bruidsbloem met vruchten

Een bruidsbloem met vruchten

Een bruidsbloem met vruchten

Print
Mijn Stephanotis (acht jaar oud) heeft sinds enkele maanden een vrucht. Kunt u mij meer vertellen over deze vrucht? Wat gaat ermee gebeuren? Is mijn plant aan het afsterven of zal hij blijven voortleven en uitbundig bloeien zoals hij gewoonlijk doet?
BR>
Wanneer planten zich goed voelen, zullen ze niet alleen goed groeien, maar ook bloeien en vruchten geven. Het komt wel meer voor dat een bruidsbloem bloeit.

De Stephanotis of bruidsbloem is een geslacht van houtige, tropische klimplanten, waarvan Stephanotis floribunda de meest gekweekte is. Hij is afkomstig van Madagascar en heeft bijzonder geurige witte bloemen. Hij behoort tot de familie van de Asclepiadaceae (zijdeplantachtigen).

De plant produceert een eivormige vrucht. Bij voldoende zonlicht rijpt die vrucht, barst open en vertoont zaden met pluis eraan. De zaden kunnen worden gezaaid en komen makkelijk op, maar de plantjes die eruit groeien zullen bijna niet bloeien.

Bruidsbloem moet je stekken van gemakkelijk bloeiende klonen. De vrucht(en) vragen veel extra energie van de plant, waardoor die minder gaat bloeien. Dus: u kan de vruchten best verwijderen, of er eentje houden als curiositeit. Ze bevatten giftig melksap, net als de rest van de plant.
MEEST RECENT