Kleuters palmen nieuwe klasjes in

Print
Laakdal - In Eindhout (Laakdal) brengen ruim honderd kleuters de eerste schooldag door in zes fonkelnieuwe klasjes in de gemeentelijke basisschool. Na negen jaar onderwijs in containerklassen nemen de kinderen eindelijk hun intrek in een nieuwbouw.
BR>
Tijdens een opendeurdag konden kleuters zondag met hun ouders al eens een kijkje nemen in de nieuwe klasjes van het gemeentelijk basisonderwijs in Eindhout. Tijdens de zomermaanden heeft de aannemer hard gewerkt om de gebouwen tijdig klaar te krijgen. Ook werd de speelplaats aangelegd voor een bedrag van 45.655 euro exclusief btw en de gemeentelijke diensten zorgden voor de plaatsing van de speeltuigen en de aanleg van een voetbalpleintje. In oktober volgt de beplanting.

Een aantal containers moest de voorbije negen jaar het tekort aan kleuterlokalen in de basisschool opvangen. "Na zoveel jaren in de containerklassen zijn we tevreden dat we eindelijk naar de nieuwe klasjes kunnen verhuizen", zegt Willy Voet, directeur van de gemeentelijke basisschool. "Al onze leerkrachten zijn erg enthousiast over de nieuwe ruime klassen. We zijn er zeker van dat ook de kleuters zeer tevreden zijn."

"Het prijskaartje bedraagt 1.486.000 euro, exclusief BTW", zegt schepen van Onderwijs Octaaf Janssens (CDV/N-VA). "De overheid betaalt hiervan 70 procent en 30 procent is voor de gemeente." Burgemeester Tine Gielis (CDV/N-VA) en een delegatie van het schepencollege openen de school vandaag, maandag, op plechtige wijze.

StHe

http://education.skynet.be/gbseindhout
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio