Kaalkap weekendzone verontrust buurt

Print
Lille - Een eigenaar van een perceel in de weekendzone aan de Vijfde Bosdreef in Wechelderzande (Lille) heeft zonder toestemming tientallen bomen gekapt. Het gemeentebestuur en de boswachter lieten een proces-verbaal opstellen.
BR>
Op de hoek van de Vijfde Bosdreef en Visbeekbaan in Wechelderzande ging de eigenaar van een weekendhuis zijn boekje te buiten. Hij kapte zonder toelating tientallen bomen. De eigenaar uit Borgerhout heeft ook een bestaande bungalow afgebroken en wil een groter bouwsel installeren.

Koen Vermeiren, een buurtbewoner van de Visbeekbaan, reageert verontwaardigd op de gang van zaken. "Het perceel van de eigenaar heet Boshoek, maar daar is niets meer van te merken", vertelt Koen Vermeiren. "Twee maanden geleden is de man gestart met het kappen van de bomen. De boswachter heeft aangeduid welke bomen hij wel mocht rooien, maar daar heeft hij zich niet aan gehouden."

Koen Vermeiren contacteerde het gemeentebestuur met de vraag om zich tegen de overtreder burgerlijke partij te stellen en om geen toelating te geven voor de bouw van een nieuw weekendhuis. "Dit is zeker een flagrante overtreding", reageert de Lilse burgemeester Jef Van Duppen (CD&V). "We hebben aan de boswachter gevraagd om in het proces-verbaal te laten opnemen dat de gemeente een schadevergoeding eist."

BVDL
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio