Baarles plannen bedrijventerrein

Print
Baarle-Hertog - Baarle-Hertog en Baarle-Nassau willen in de omgeving van de Oordeelsestraat een nieuw gezamenlijk bedrijventerrein aanleggen. De beoogde zone ligt nog wel in landbouwgebied.
BR>
Baarle-Hertog deed recent haar allerlaatste lapje bedrijfsgrond van de hand aan een lokale onderneming. "Niettemin bestaat er nog altijd nood aan bijkomende bedrijventerreinen, zeker in Hertog", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Leo Van Tilburg (CDK) van Baarle-Hertog.

Samen met Nassau kwam Hertog bij de opmaak van een gezamenlijk ‘ruimtelijk economisch kaderplan' tot de overeenkomst om in het gebied tussen de Oordeelsestraat en de Alphenseweg een nieuwe bedrijvenzone te ontwikkelen. "Het gaat om een streek in Belgisch-Nederlands grens- gebied. We spreken over beperkte oppervlaktes, verwacht geen grote industriezone. Het gebied ligt wel in landbouwzone, zodat een bestemmingswijziging nodig is."

De Baarles stellen de ontwikkeling van de KMO-zone niettemin af op de aanleg van de randweg, die in 2009 van start zou gaan. Er komt dan een verbinding van het kruispunt van die randweg met de Alphenseweg via de nieuwe bedrijvenzone naar de Oordeelsestraat. 8HO
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio