Bewoners zijn sluipverkeer beu

Print
Geel - Bewoners van de Doornboomstraat in Geel-Punt hebben zaterdagnamiddag symbolisch een nepflitspaal geplaatst. De buurt vraagt van het stadsbestuur maatregelen om het sluipverkeer vanuit de Antwerpseweg te ontmoedigen.
BR>
De Doornboomstraat is een kronkelige weg tussen de drukke gewestweg Antwerpseweg en de Koning Albertstraat in Geel. Veel automobilisten zien de Doornboomstraat als alternatief voor de Antwerpseweg en de Geelse Ring. De bewoners van de Doornboomstraat zijn die situatie beu.

"De Antwerpseweg is van nature een viervaksbaan. Veiligheidsmaatregelen maken dat de Antwerpseweg geen doorlopende weg meer is. Veel bestuurders verkiezen de Doornboomstraat omdat hier geen obstakels bestaan. Bovendien mag je in de Doornboomstraat 90 kilometer per uur rijden en dat is sneller dan op de Antwerpseweg. Er komen nu twee verkeerslichten op de Antwerpseweg. Ik betwijfel niet dat dit de veiligheid op de Antwerpseweg verhoogt, maar voor ons gaat het sluipverkeer enkel toenemen. Voor zwakke weggebruikers en vooral voor schoolgaande kinderen wordt de straat levensgevaarlijk", klaagt bewoner Geert Van Ham aan.

De bewoners hielden zaterdagnamiddag een symbolische actie. Ze plaatsten een eigen flitspaal en nepverkeersborden. Spandoeken gaven uiting aan het ongenoegen.

Wegversmallingen

"Wij vragen dat er snel maatregelen komen die gemotoriseerd verkeer hier moeten ontmoedigen. Een snelheidsbeperking tot 70 kilometer per uur met flitspalen en infrastructuurveranderingen zoals wegversmallingen kunnen veel helpen. Het stadsbestuur zei begrip te hebben voor de situatie, maar concrete toezeggingen rond maatregelen kregen we nog nooit. We plannen het regelmatig bijwonen van de gemeenteraad om druk uit te oefenen als er niets verandert", besluit Geert Van Ham.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio