Brand mondt uit in 'tofste familiefeest ooit'

Print
Mechelen - De grote brand aan de Gentsesteenweg in Heffen legde in januari onder meer sportcentrum BBS in de as. "Niets doen was geen optie. Deze mensen verdienden een mooie benefiet", zeggen vrienden van de squashclub, die Perron M in Mechelen een hele nacht op stelten zetten om wat extra geld voor de uitbaters te verzamelen.
BR>
Uitbaters Mark, Kati, Marie en Sylvie werden in de vooravond getrakteerd op een etentje. Daarna werden ze met de limousine naar Perron M in Mechelen gebracht. Daar wachtten zo'n vijfhonderd vrienden en familieleden hen op. Günther Neefs verzorgde een verrassingsoptreden.

"Fantastisch dat jullie dit voor ons hebben gedaan", prevelden de uitbaters bij het binnenkomen van de zaal. Het was een opsteker van formaat voor hen, want sinds de brand van januari hadden ze het moeilijk. Het initiatief voor een grote benefiet werd genomen door de vrienden van de squashclub die in het sportcentrum actief waren. "Eerder hebben we ook al een paaseierenverkoop en een squashtornooi georganiseerd. Dit was een slotfeest", vertelt medeorganisator Marleen Semeelen.

Muur verdiend

Er kwamen zo'n vijfhonderd sympathisanten op de benefiet af. "Er waren vrienden en familieleden, maar ook wildvreemden kwamen om te steunen. Dit was misschien wel het grootste en tofste familiefeest ooit", geniet Semeelen nog na.

De feestelijkheden brachten een ferme smak geld op. "We hebben meer dan een paar stenen verdiend voor de heropbouw. Misschien wel een hele muur. Hopelijk raakt alles snel uitgeklaard met de verzekering, zodat de heropbouw kan beginnen. De vriendschap met de uitbaters is enorm en die sfeer willen we snel weer opnieuw beleven",besluit Marleen Semeelen.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio