Politie controleert veiligheid aan scholen

De lokale politiezone Rupel start vandaag maandag haar actie 'Veilig schoolbegin'. Wie de eerste week geen gordel draagt of een kind zonder reglementair kinderzitje vervoert, komt er met een waarschuwing vanaf. De politie schrijft vanaf 10 september boetes uit.

²

BR>

De politie werkt voor deze preventieve veiligheidsacties samen met gemachtigde opzichters, gemeenschapswachten en de gemeentelijke preventiedienst om kinderen en scholieren veilig van en naar school te loodsen. De politie en gemeenschapswachten houden een oogje in het zeil aan alle lagere en middelbare scholen en de scholenroutes in en tussen de vijf Rupelgemeenten.

In de eerste schoolweek treden de ordehandhavers preventief op. Ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen, krijgen controles op gordelgebruik en de juiste kinderzitjes. De politie spreekt ouders, die hun kinderen laten uitstappen op onveilige plaatsen zoals op zebrapaden of in bochten, aan.

Vanaf de tweede week blijft het niet bij waarschuwingen maar volgen boetes. Ook autobussen die schoolkinderen vervoeren, ontsnappen niet aan de controles. Later op het jaar volgen nog bijkomende acties, zoals fiets- en bromfietscontroles in de scholen en op de scholenroutes. Eerder deze week ondertekende de politie en zes middelbare scholen uit de Rupelstreek al een veiligheidsprotocol.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio