Maleisiërs betaalden met valse Visa-kaart

Print
Antwerpen - Twee twintigers uit Maleisië hebben elk een jaar cel en 550 euro boete gekregen. Zij probeerden in juni in Antwerpen luxegoederen te betalen met een valse Visa-kaart, maar ze liepen tegen de lamp.
BR>
Een winkelbediende van boetiek Hermès aan de Schuttershofstraat in Antwerpen verwittigde op 5 juni de politie. Een man kocht een portefeuille, maar betaalde met een valse kaart. De politie kon in de buurt Kien T. inrekenen. Hij bekende dat hij met de trein uit Amsterdam naar Antwerpen kwam en in opdracht van een onbekende hier luxegoederen moest proberen te kopen met een valse betaalkaart. De politie dacht dat Chin T. de opdrachtgever was, omdat hij werd aangetroffen in het bezit van de portefeuille die Kien kocht bij Hermès en ook een handtas die zijn kompaan haalde bij Louis Vuiton. In de handtas zat ook een handleiding van een horloge die Kien zich aanschafte bij Cartier.

Bende

De rechter oordeelde dat de Maleisiërs tot een grotere bende behoren met ieder een specifieke taak. Zo moest Kien T. de luxegoederen aankopen en moest Chin T. ze bewaren. Zij kregen elk een jaar cel en 550 euro boete.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio