Taxichauffeur raakt verlamd

Print
Merksem - Bij een bijzonder vreemd ongeval op het kruispunt van de Groenendaallaan en de Ingenieur Menneslaan raakte een 60-jarige Antwerpse taxichauffeur levensgevaarlijk gewond. De man blijft wellicht verlamd.
BR>
Zaterdagmorgen rond 3.30u reden twee vriendinnen, een 28-jarige Antwerpse en een 34-jarige Poolse, met respectievelijk een Mercedes en een Audi op de Ingenieur Menneslaan, richting Merksem. Volgens de twee bestuursters werd de Mercedes aangetikt door een derde auto, die na de botsing verdween.

Door de tik raakte de Mercedes de Audi. De Poolse vrouw kon haar wagen onder controle houden, maar de Mercedes begon te tollen. Onderaan de brug knalde de Antwerpse vrouw op de Toyota van een 60-jarige taxichauffeur. De twee auto's kwamen zwaar gehavend tot stilstand op de tramsporen.

Onduidelijk

De brandweer moest de geknelde chauffeur, rijdend voor DTM Taxi, bevrijden. Hij werd in kritieke toestand naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht. De kans is groot dat hij verlamd blijft. De bestuurster van de Mercedes, die verklaarde zich niets meer te kunnen herinneren van het ongeval, raakte lichtgewond. Haar vriendin die met de Audi reed, bleef ongedeerd.

Een verkeersdeskundige moet de omstandigheden van het ongeval onderzoeken. Wellicht komt er een reconstructie. De verklaringen van de taxichauffeur, die nog niet ondervraagd kon worden, kunnen misschien duidelijkheid brengen. Er zou ook sprake geweest zijn van een passagier die na de klap bebloed wegvluchtte, maar de politie vond niemand.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio