Reproducties Fata Morgana leveren 1.400 euro op

Reproducties Fata Morgana leveren 1.400 euro op

Reproducties Fata Morgana leveren 1.400 euro op

Print
Brasschaat - De Dorpsdag in Brasschaat was alweer een voltreffer van formaat. De parkgemeente kan de Fata-Morganagekte blijkbaar niet loslaten, want de tien reuzengrote reproducties van Karolien en Cathérine werden in aanwezigheid van Geen Lisa voor 1.400 euro verkocht.
BR>
De opbrengst van de reproducties gaat gedeeltelijk naar de slachtoffers van de afgebrande woning aan de Verhoevenlei en gedeeltelijk naar het project Art for Africa van Geena Lisa. De Eén-presentatrice veilde de kunstwerken samen met de Brasschaatse schepen voor Feestelijkheden Berre Van Deuren (CD&V). "Sommige kopers schenken hun werk gewoon aan een school of een ander gebouw van openbaar nut. Dat is toch een mooie geste", vindt de Brasschaatse schepen. Verder konden alle Brasschatenaars die voor Fata Morgana een karikatuur van zichzelf hadden laten maken, die komen ophalen aan het vrijetijdscentrum.

Zoals ieder jaar was het weer koppen lopen op de Dorpsdag. Aan het Armand Reusensplein arriveerde Jean-Marie Pfaff met zijn ploeg BV's na een tocht vanuit München. Vandaag wordt aan de Dorpsdag nog een vervolg gebreid met de Acht van Brasschaat. Deze aloude wielerwedstrijd wordt rond 22u aan de Hemelweide afgesloten met een spetterend vuurwerk.


Onze fotograaf Wim Hendrix maakte zo'n honderd foto's van Fata Morgana in Brasschaat. U vindt deze sfeerbeelden nog steeds in ons fotoalbum.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio