Kielse Buurtratten feesten

Print
Antwerpen - Letterlijk in de schaduw van het stadion van Germinal Beerschot organiseerde buurtvereniging de Kielse Buurtratten zondag een straatfeest voor 135 buurtbewoners. De fondsen hiervoor kwamen vorig jaar tot bij de vereniging via een wedstrijd voor gezonde voeding waarin een Kielse haringsalade de hoofdprijs wegkaapte.
BR>
"Dankzij de voedingswedstrijd en de steun die Germinal Beerschot ons verleent, kunnen wij de buurtbewoners een gratis feest aanbieden", vertelt medeorganisator Marina Hertogen. "Het is voor de omwonenden niet altijd gemakkelijk om in de nabijheid van een voetbalstadion te leven. Germinal Beerschot is onze grote buur waar wij de lasten en lusten van dragen. Het feit dat alle buren supporter zijn, maakt die taak alweer een stuk eenvoudiger."

In de huizen rond het stadion woont een variatie aan bewoners. De meesten zijn aanwezig op het feest. Twee dames genieten van een worstje dat recht van de barbecue komt. "Ik woon hier al 45 jaar", vertelt Jeanne Verheyen enthousiast. "En ik ben al 45 jaar supporter van Beerschot. Onder de bogen van het stadion kan je bijna niet anders dan te willen weten wat er binnen gebeurt."

Een vriendin zit naast haar in een rolstoel. "Ik ben blij dat Jeanne mij is komen halen", zegt Anna Taeymans. "Ik zit gekluisterd aan deze stoel. Als er niemand komt, zit ik noodgedwongen ook thuis. Ik vind het een heel mooi initiatief en er is niets dat er niet zou moeten bij zijn. De hele buurt komt hier op af en dat zorgt ervoor dat iedereen elkaar een beetje beter kent. Hier en daar spreek je normaal wel eens met iemand uit de straat, maar nu zie je iedereen uit de buurt. Dat zal er onze leefwereld alleen maar gezelliger op maken."
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio