Stekene rockt als vanouds

Print
Stekene - Het festival Crammerock in Stekene beleefde een topeditie. Dankzij een sterke affiche met Daan en Sarah Bettens kwamen in totaal 13.000 muziekliefhebbers opdagen.
BR>
Dat Crammerock definitief haar plaats tussen de grotere festivals heeft ingenomen, werd het voorbije weekend duidelijk. Het festival opende vrijdag met een sterk aanbod live-muziek in plaats van de traditionele openingsfuif van de voorbije jaren. Onder meer Daan, Sarah Bettens, A Brand en Milow brachten die eerste festivaldag zo'n 5.500 mensen op de been. Zaterdag ging Crammerock voort op dat elan. Er daagden die dag maar liefst 7.500 festivalgangers op aan de poorten van het festivalterrein aan de sporthal van Stekene. Vorig jaar waren er in Stekene 10.600 mensen toeschouwers. "Met 11.000 bezoekers zullen we dit jaar al heel tevreden zijn", zei organisator Geert Robbrecht nog vooraf. Het werden er dus een pak meer.

"We zijn supertevreden", zegt Robbrecht. "Er kwamen 2.000 mensen meer opdagen dan verwacht. In totaal zijn ook 1.300 mensen blijven kamperen. Dit was een zeer goeie editie van CrammerocK. Als je zaterdag de mededeling festival uitverkocht aan de deuren kunt hangen, geeft dat een goed gevoel."

Verenigde Staten

Crammerock heeft de laatste jaren een grote groeimarge getoond. In 1999 waren er 1.000 bezoekers, in 2003 was dat aantal al gestegen tot 5.000 en weer vier jaar later is het dus al 13.000. "Hoe groot CrammerocK nog kán worden, is niet zo belangrijk", zegt Robbrecht. "Zolang we kwaliteit kunnen blijven bieden, is onze opdracht geslaagd. Die kwaliteit is voor mij hét hoogtepunt van het festival." Andere hoogtepunten dit weekend waren Sarah Bettens, die speciaal voor Crammerock was overgevlogen uit Amerika, Vive la Fête en Zornik. Hilarisch waren onder meer de dronken geluidstechnici van Fun Lovin'

Criminals en de opgewonden Jolien bij de Peter Van de Veire-show.

"Ook het feit dat er geen incidenten waren en dat de nieuwe danstent het goed deed, waren zeer bemoedigend", zegt Robbrecht. "We waren heel dicht bij het volmaakte weekend."

Joris VERGAUWEN
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio