Cercle overklast Gent en wint met 4-1

Print
Cercle Brugge blijft thuis prima voetballen. Zulte Waregem en Dender waren niet de "grote" clubs die er onderuit gingen, maar nu werd wel de Gentse scalp geplukt. En op de overwinning kon niemand iets aanmerken.
Cercle's eerste aanval leverde meteen een goal op. Mutavdzic verloor de bal aan Jachtchouk, die De Sutter op links bediende. Diens schot werd door Jorgacevic maar half gepareerd en Gombami duwde binnen (1-0). Cercle kon nadien die voorsprong wettigen. Want Gombami werd 'gepakt' vlak voor de zestien toen hij door was. De vrije trap van Hasi werd door Jorgacevic vanonder de lat gehaald, Jachtchouck recuepeerde de bal maar legde naast. Pas na 20 minuten kwam Gent weer dreigen. Twee keer moest Verbist lijf en leden riskeren toen Zewlakow telkens van dichtbij en in twee tijden probeerde te besluiten. De gelijkmaker zat er in, maar Cercle bleef nu gevaarlijk counteren. Zo mocht Jactchouck voor de tweede keer alleen op Jorgacevic af en nu trof hij raak.

Sollied haalde de lichtgeblesseerde Stoica naar de kant. Maar het werd nog bijna 3-0 voor de pauze, Gombami stuitte op de doelman. Uitgesteld was niet verloren. Nauwelijks afgetrapt na de pauze en het was werkelijk 3-0, opnieuw was Jachtchouck de afwerker. slechts een lichaamsdeel tegen de bal plaatsen. Na een reeks misverstanden scoorde invaller Azofeifa de eerredder voor Gent. In de voorlaatste minuut glipten Serebrennikov en De Smet samen door de buitenspelval en laatstgenoemde maakte het af (4-1).

CERCLE: Verbist; Boi, Portier, Viane, Van Mol (85'Mahan); Gombami, Hasi, Serebrennikov, De Smet; Jachtchouk (70'Snelders), De Sutter (70' Vandenbussche).
AA GENT: Jorgacevic; Gillet, Grncarov, Mutavdzic, Moia; De Beule (56'Foley), Grondin (66'Azofeifa), Stoica (34'Azofeifa); Olufade, Zewlakow, Gregoire.
Doelpunten: 7' Gombami 1-0; 33'Jachtchouck 2-0; 46'Jachtchouck 3-0; 66' Azofeifa 3-1; 88' De Smet 4-1.
Gele kaarten: Moia, Grondin, Mutavdzic.
Nu in het nieuws