De Schakel fietst door de Kempen

Print
Herentals - De Schakel lokt zondag 26 augustus voor de negentiende keer duizenden fietsers voor een combinatie van trappen en recreatie door de Kempen. Een nieuwigheid is dat het parcours van De Schakel-Zuid voor het eerst de grenzen van Limburg en Vlaams-Brabant passeert.
BR>
Het Schakelverhaal ontsproot twee decennia geleden uit het brein van Gelenaar Frans Vanlommel na meerdere deelnames aan De Gordel. "Gordelen is plezant. Ik vond dat de streek van de Kempen ook zo'n evenement verdiende. Geel, Herentals, Kasterlee en Retie waren de eerste gemeenten die zich lieten aaneenschakelen met de fiets", herinnert de stichter zich.

Het Geelse idee kreeg navolging in heel de Kempen. De Schakel verdeelt zich nu in een zuidelijke, noordelijke en westelijke tak. Duizenden fietsers krijgen de kans om al fietsend de bezienswaardigheden in tientallen gemeenten te verkennen. "Fietsen is prettig, maar wij zorgen dat tijdig afstappen even boeiend blijft. De Schakel toont alle troeven van de regio. Nieuw is dat we startplaatsen hebben in Herselt en Lommel. We steken ook de provinciegrenzen over. Limburg is het fietsparadijs, De Schakel is de fietshemel", zegt Frans Vanlommel nog.

Inschrijven kan in alle deelnemende gemeenten tussen 8u en 14u. Deelnemen kost 2,5 euro voor volwassenen, versnapering inbegrepen. De bezienswaardigheden zijn gratis toegankelijk.

Wie voor een tocht van 70 kilometer langs Geel, Balen, Lommel en Mol kiest, kan deelnemen aan de zoektocht van De Schakel.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio