Italianen vallen voor Desselaar

Print
Dessel - Pianist en componist Dagmar Feyen (40) uit Dessel heeft met zijn muziekstuk Quiet ­Morning een tweede prijs behaald in de ­internationale compositiewedstrijd Euritmia in Italië. De organisatoren laten de Desselse compositie in Italië uitgeven.
BR>
Dagmar Feyen is pianoleraar aan de muziekacademie van Mol. De Desselaar studeerde aan de conservatoria van ­Brussel, Antwerpen en ­Tilburg. Hij vervolmaakte dit jaar een opleiding compositieleer aan het befaamde Lemmens­instituut in Leuven. De internationale jury van Euritmia in het Italiaanse Povoletto erkende het talent van de ­Kempenaar.

Quiet Morning is een muziekstuk dat ik schreef als verplicht werk voor de vierde klas dwarsfluit van de Molse academie. De kinderen moeten jaarlijks een verplicht werk spelen. De academie kiest steeds een Vlaams muziekstuk. Voor piano en dwarsfluit vind je niet snel Vlaamse composities. Daarom schreef ik zelf een stuk", getuigt de muzikant. Een leuk detail is dat dochter Rebecca in de klas zat die het muziekstuk van haar vader als verplicht werk moest spelen.

"Ik noemde het werk ­Quiet Morning omdat ik het op een zaterdagvoormiddag schreef toen mijn drie kinderen niet thuis waren", glimlacht de ­Desselaar.

Quiet Morning scoorde in de categorie werken voor acht tot dertienjarigen op de compositiewedstrijd. Dagmar Feyen kreeg ook een eervolle vermelding voor zijn werk 3 ­Bagatelles, een muziekstuk dat jongeren tot zestien jaar op piano en dwarsfluit kunnen spelen.

Muzieklabel

Aan de nominatie hangt een geldprijs van 250 euro vast, maar dat is voor Dagmar niet het belangrijkste. "De organisatoren laten de twee werken in Italië uitgeven. Dat is voor een componist een hele eer."

Dagmar Feyen bracht enkele jaren geleden de cd La Fiesta uit met Latijns-Amerikaanse klassieke pianomuziek. De muzikant heeft met Carefree Music een ­eigen muzieklabel dat hij noemde naar zijn kinderen Catharina, Rebecca en Frederik.

Willy VAN DEN BERGH

www.dagmarfeyen.com
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio