Sint-Joris krijgt schoolerf

Print
Kruibeke - Aan de poorten van het Sint-Jorisinstituut wordt de Kruibekestraat momenteel heraangelegd. De drukke gewestweg N419 in het centrum van Bazel is daarvoor sinds woensdag afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden moeten bij de start van het nieuwe schooljaar voltooid zijn.
BR>
"Het is vooral de bedoeling om de zone 30, die aan elke schooluitgang is ingesteld, in de Kruibekestraat te benadrukken", zegt burgemeester Antoine Denert (DENERT). "Daarom wordt de Kruibekestraat aan de schoolpoort van het Sint-Jorisinstituut in kasseien heraangelegd. Er komen een asverschuiving en een middenberm. Daardoor zullen de scholieren de oversteek van de drukke gewestweg veiliger kunnen maken. Ook de gescheiden fietspaden worden doorgetrokken. Verder wordt de straatverlichting verlaagd, dat moet de dorpskernfunctie accentueren."

De heraanleg van de Kruibekestraat kadert in het project voor veiligere schoolomgevingen. "Onder meer de Lamperstraat werd voor de Sint-­Petrusschool al heraangelegd en de aanpassingen voor de Pius X-school in de Nieuwe Veldstraat staan op stapel", zegt Denert.

Omleiding

Door de werkzaamheden voor de aanleg van het schoolerf in de Kruibeke­straat moet al het verkeer er omrijden. Op een deel van de omleidingswegen is eenrichtingverkeer ingevoerd.

Automobilisten die richting Antwerpen rijden, moeten een anderhalf kilometer lang ommetje maken langs de Lamperstraat, het Koningin Astridplein, de Lange Gaanweg en de wijk Ter Linden om terug in de Kruibekestraat te geraken. In de wijk Ter Linden moet het verkeer door meerdere 'kinderstraten', de Kruibeekse vorm van speelstraten.

Richting Temse moeten automobilisten vier kilometer omrijden. Zij moeten langs de Oud Kruibekestraat, de Barbierstraat, de Kerkstraat, het Oud Steengelaag, de Donkerstraat en de Daalstraat om op de Nieuwe Baan uit te komen. Verkeer zwaarder dan 3,5 ton wordt langs de E17 omgeleid.

De handelaars uit de Kruibekestraat blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. De uitbater van het Gildenhuis maakte van de nood zelfs een deugd. Op het afgesloten deel van de Kruibeke­straat werd een terras voor de klanten van het café geplaatst.

Gert NOBELS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio