"Ik ben nu alles kwijt"

Print
Temse - De woonboot van Luc Dierick (45), die aan de Schelde in Steendorp ligt aangemeerd, brandde maandagnacht volledig uit. De man had de boot amper drie maanden geleden gekocht en net helemaal ingericht. Dierick kon zelf maar net ontsnappen aan de vlammen.
BR>
In een idyllische zijarm van de Schelde aan de Warandestraat in Steendorp, waar een vijftiental boten ligt aangemeerd, woonde Luc Dierick uit Steendorp sinds enkele maanden in zijn Aquarelle. Hij had de woonboot eind april voor 17.000 euro gekocht en was net helemaal klaar met de inrichting.

Maandagavond was hij aan de kade aan het schilderen. Hij maakt aquarellen van landschappen aan de rivier - toen hij plots achter zich de vlammen uit zijn boot zag slaan.

Kaars

"Ik had een kaars aangestoken aan boord en was dan een paar meter verder wat gaan schilderen. Ondertussen was het water aan het opkomen. Daardoor begon de boot te schommelen en is de kaars omgevallen. Toen ik omkeek, stonden de gordijnen al in lichterlaaie. Voordat ik iets kon doen, breidde het vuur zich razendsnel uit. Wat wil je, zo'n boot is gemaakt uit hout en polyester. Ik heb nog geprobeerd met een brandblusapparaat het vuur te blussen, maar dat was onbegonnen werk. De hitte was ondraaglijk."

Luc Dierick vluchtte de boot uit. Toen hij terug op de kade stond, ontplofte de gasfles aan boord. Een metershoge steekvlam gaf de Aquarelle de genadeslag. Een voorbijganger verwittigde de brandweer. Toen die drie kwartier later arriveerde, was de boot al volledig vernield. "Het is rampzalig", schudt Dierick het hoofd.

Tentoonstelling

"Ik ben alles kwijt: mijn persoonlijke papieren, een groot deel van mijn schilderwerk, mijn gsm, het duur materiaal om te varen, en mijn boot natuurlijk. Ik wilde net een cursus beginnen om mijn vaartechniek verder aan te scherpen. En eind augustus zou ik hier op de kade een tentoonstelling organiseren. Ik ben zelf ongedeerd en ik heb nog een appartementje in Steendorp, maar dat biedt maar weinig troost. Die boot was mijn leven geworden."

Joris VERGAUWEN

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio