Centraal Station Antwerpen opent deuren voor Afrikaanse gedichten

Print
Antwerpen - In het Centraal Station van Antwerpen loopt van 10 augustus tot half september de gratis tentoonstelling "Open Deur". Bezoekers kunnen er op tal van magische poëziedeuren gedichten bewonderen die bijeen gepend werden door Afrikaanse auteurs en Belgische schrijvers die in Afrika gewoond hebben.
De aanleiding voor dit initiatief was het bloedbad dat Hans Van Themsche vorig jaar aanrichtte in het hartje van Antwerpen en dat het leven kostte aan Oulemata Niangadou en de kleine Luna Drowart. De Turkse Songül Koç raakte toen zwaargewond, maar overleefde het drama.

De Afrikaanse vzw Mwinda Kitoko wil met deze tentoonstelling aantonen dat diversiteit ook iets positief is. De deuren staan symbool voor een open versus gesloten samenleving. De twaalf deelnemende dichters zijn Chika Unigwe, professor Kabuta Ngo Semzara, Thomas Mussenge, Alexandre Dax, Ivan Godfroid, Emilie Flore Faignond, Umaru Musa "Jah Pablo Black", Dominique Aguessy, Daniel Tuyizere, Evans Eguavoen, Eva Vergaelen en Wilfried Defillet.

"Open Deur" wordt op 10 augustus om 16 uur feestelijk geopend door schepen van Cultuur Philip Heylen. De Congolese groep Dju Bébé verzorgt het muzikale intermezzo. De tentoonstelling kan tot half september de klok rond én gratis bezocht worden in het Centraal Station van Antwerpen. Meer info op: www.de8.be.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio