Overval op Aldi in Laakdal - update

Overval op Aldi in Laakdal - update

Overval op Aldi in Laakdal - update

Print
Laakdal - Twee mannen hebben dinsdagmiddag een gewapende overval gepleegd op een filiaal van supermarktketen Aldi in Laakdal. Volgens de lokale politie van de zone Geel gaat het om dezelfde daders die vorige week vrijdag een Aldi overvielen in Meerhout. Toen bedroeg de buit 500 euro, nu gingen ze met ongeveer 2.000 euro aan de haal.
De twee daders stapten omstreeks 14.45 uur supermarkt Aldi aan de Oude Geelsebaan binnen. De ene was groot en struis gebouwd, de andere was kleiner van gestalte. Beiden waren volledig in het zwart gekleed, met zwarte bottines en een zwarte integraalhelm op het hoofd. Er waren op dat ogenblik behoorlijk wat klanten aanwezig in de winkel.
Onder bedreiging van een handvuurwapen eisten de overvallers het geld uit de kassa. Ze zegden niet veel en zorgden er voor dat ze niets aanraakten. Het personeel moest het geld in een schoudertas steken.

De daders verlieten vervolgens de winkel, sprongen op een motor en reden weg in de richting van de autostrade. De motor werd al een tijdje geleden gestolen en was met donkerblauwe verf overspoten. Ook de nummerplaat was bedekt met een laagje, maar de kentekens waren nog leesbaar.

De politie leidde daaruit af dat dezelfde motor gebruikt werd bij de overval op een Aldi aan de Bevrijdingslaan in Meerhout vorige week vrijdag. Ook de persoonsbeschrijving en de werkwijze van de daders stemmen overeen.

De politie ondervraagt dinsdagmiddag al de aanwezigen in de supermarkt en voert ook een buurtonderzoek uit. Bij de overval raakte niemand gewond.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio