Wraakactie in Turnhout had erger kunnen aflopen

Print
Turnhout - Dat de wraakactie van Frankie Versmissen zaterdag in Turnhout slecht één lichtgewonde tot gevolg had, is puur geluk. Onderzoek maakte duidelijk dat vanuit de wagen zeven keer werd geschoten.
BR>
Frankie Versmissen en zijn kompaan vuurden zaterdag twee keer in de Otterstraat, en één keer in de Elisabethlei en in de Parklaan. Bijkomend onderzoek bracht maandag aan het licht dat ook werd geschoten op de vroegere gebouwen van Concordia Mail, door het raam van taverne Becherel in de Paterstraat en naar een aanpalend pand. In de Becherel heeft Carolien Van Looy, de ex van Versmissen en de vrouw die zijn vriendin Priscilla Nuyts doodde, ooit gewerkt. De twee verdachten verschijnen vrijdag voor de raadkamer.

Versmissen is zowat de bekendste amokmaker in Turnhout. In september 2003 liep hij ook al schietend door hartje Turnhout. Toen was het omdat zijn lief het had afgemaakt. Veel Turnhoutenaars reageren opgelucht dat hij in de cel zit. Onder hen ook burgemeester Marcel Hendrickx (CD&V). "Gelukkig is alles relatief goed afgelopen", stelt hij vast. "De dader verkeert in een milieu waar dergelijke zaken gebeuren. We zitten met veelplegers die constant voor overlast zorgen. We moeten hier weer de link leggen met het drugsmilieu." Volgens Hendrickx zijn dergelijke feiten haast niet te voorkomen. "Spijtig genoeg spreken de rechtbanken geen langdurige straffen uit voor veelplegers. En onze politie kan onmogelijk heel de dag naast die kerels gaan staan."
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio